Taarten

 

De taarten worden gemaakt van een luchtige vanille of chocolade biscuit. Standaard wordt de taart gevuld met banketbakkersroom en jam (naar keuze). Daarna smeer ik de buitenkant van de taart af met botercreme en wordt de taart bekleed met fondant of marsepein.

 

Tegen een meerprijs van € 2,50  kan de taart ook gevuld worden met onderstaande vullingen 

             

  • Bastogne creme
  • Bokkepootjes creme
  • Oreo creme
  • Hazelnoot creme
  • Aardbeien mousse *
  • Bananen mousse *
  • Chocolade mousse *
  • Zwitserse room   *
  • Slagroom *
  • Dulche de leche

 

In de koelkast zijn de taarten 2 a 3 dagen houdbaar

* taarten waarin slagroom verwerkt wordt zijn beperkt houdbaar

 

Invriezen

 

Verpak de taart goed als je deze invriest en doe er ook een pedaalemmer zak omheen. Laat hem, zonder de plastic zak,  rustig ontdooien in de koelkast en haal de taart ongeveer een half uur voor het aansnijden uit de koelkast om op kamertempratuur te komen.  Als je de taart te snel ontdooit (direct op aanrecht) krijg je condensvorming waardoor de fondant of marsepein zal smelten. ‘Langzaam’ ontdooien in de koelkast verkleint het verschil in koud/warm waardoor ook de kans op condensvorming kleiner is. De taart kun je 3 maanden in de vriezer bewaren.